17.2.24

* ’U kunt voor eeuwig etc', tekenboek 1995-2020

‘U kunt voor eeuwig in een paradijs op aarde leven maar u zult nooit weten hoe.' Dat is de titel die ik de dikke dummy meegaf waar ik vijfentwintig jaar in heb gewerkt voordat ik het geheel volgetekend en ingekleurd had en het naar een boekbinder bracht om het opnieuw te laten inbinden. 

Met kleurpotloden ingekleurde (vul-)pentekeningen op de spreads van het boek, zonder aan de achterzijde van een tekening te werken, zodat er 159 tekeningen ontstonden in een boek van ongeveer 640 pagina's. 

De eerste presentatie van het voltooide boek was te zien in de tentoonstelling ‘Pleased to meet you’ in Een Kunstcentrum in Rotterdam Charlois, november 2021. Op een beeldscherm werden alle tekeningen getoond, elk zeven seconden, terwijl het oorspronkelijke boek ernaast ligt, opengeslagen onder een stolp.

In de tijd overlapt het tekenen in dit boek het werken in "370 nooit ingekleurde pentekeningen" (1987-1999), dat te groot en te zwaar was om ook mee op reis te nemen.

Zie voor integrale weergave van beide tekenboeken: www.365pentekeningen.nl
Een set van 10 reproducties van een keuze uit de 159 tekeningen, gedrukt op ansichtkaartformaat, is nu te koop voor €5,- ( excl. verzendkosten).Geen opmerkingen:

Een reactie posten