15.2.24

* 'Oneindige tuin', installatie samen met Mia van der Burg in het Hudson Museum (2006)De directie van het Hudson Museum in Rotterdam nodigde Mia en mij voorjaar 2006 uit om naar eigen inzicht de zalen van dit museum te vullen met een installatie. Een uitnodiging die wij dankbaar aanvaardden. Als eerbetoon aan haar vader, die een jaar ervoor was overleden, wilde Mia een plattegrond maken van tuinontwerpen. Zij deed de vloer en ik de wanden. Samen zochten we er sculpturale elementen bij.

Titel: Oneindige tuin

Ik maakte in verschillende maten enkele series plantaardige geblazen inkttekeningen, voor het eerste met gekleurde inkten. De grootste 8x20 cm, de kleinste 2x2 cm. Het voorjaar van 2006 was behoorlijk zonnig, en jammergenoeg staan deze museumzaaltjes volop in de lentezon.

Bovenstaande tekening is -als enige- niet in de tentoonstelling geweest. De rest bleek na afloop van de show zodanig verbleekt dat ze nauwelijks waarde meer hebben. Een vergankelijke installatie dus. Hieronder een verbleekte.

-in de reflectie de directie-Het Hudson museum was gevestigd aan de Hudsonstraat te Rotterdam. De openingstijden waren zeer ruim, maar er was geen toilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten