15.2.24

* installaties met boot (2003 en 2004)


In 2003 voeren Mia en ik onze motorboot naar Schiedam, waar we deel uit zouden maken van Open Ateliers Schiedam. We lagen voor PandPaulus, waar de centrale tentoonstelling van deze jaarlijks terugkerende manifestatie is. Ons mastje vervingen we door een boomstam en we hesen een houten zeil, dat geperforeerd was met bladvormige gaten, aangevuld met hier en daar een mus. In top een vaantje met daarop het woord Vanitas.
Titel van deze installatie: "Najagen van wind"

Binnen hielden we Open Boot, met klein werk en veel documentatiemappen.
In hetzelfde weekend maar een jaar later, 2004 dus, lagen we weer in Schiedam. Deze keer omdat we met onze boot meededen aan 'DOEK!', een manifestatie die zich in de avond voltrekt en die vooral draait om projecties van filmbeelden op de zeilen van de in Lange en Korte Haven verzamelde schepen van de Bruine Vloot.


Onze installatie heette 'BOEK!' Op het voordek stond, als verlengde van de boeg, een projectiescherm in de vorm van een groot opengeslagen boek. Daarop geprojecteerd een in een loop gemonteerd 8mm filmpje van twee armen die tegen de achtergrond van bewegend water schoolslag-zwembewegingen maken. Binnen in de boot op tafels en banken erg veel boeken, die alle te maken hadden met het Nederlandse grondgebied, waardoorheen wij ons met deze boot bewegen.


Het 3-D projectiescherm in mijn atelier. Gelast ijzeren frame bespannen met Tyvek en  zwarte acrylverf.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten