13.2.23

* 'Dessins zonder rapport', serie ontwerpen ten behoeve van Art Shirts (1989)






Op uitnodiging van C-I-international maakte ik in 1989 een serie ontwerpen voor het bedrukken van speciaal te vervaardigen overhemden. Het werd een succesvolle productielijn waaraan uiteindelijk tientallen kunstenaars een bijdrage zouden gaan leveren. Aanvankelijk zouden de shirts onder de naam Spirowich in een kleine oplage in de handel komen, maar al na de eerste twee heeft het productiebedrijf de naam veranderd in Bohemian.











De eerste schetsen werden in principe goedgekeurd en uiteindelijk niet letterlijk toegepast, maar geïnterpreteerd door de producent.



Niet alle hieronder afgebeelde tekeningen zijn gebruikt voor de shirts, maar ze zijn wel als serie getekend. Ik kreeg zelf een aantal exemplaren; ik heb er een paar bewaard. De oplage was al gauw uitverkocht.













Op kopieën van de basistekeningen heb ik meerdere inkleuringen gedaan.





Hoorde deze er eigenlijk wel bij?


Toen het project in 1994 beëindigd werd maakten de initiatiefnemers ten slotte kistje met een shirt waarop de handtekeningen van alle kunstenaars die een ontwerp hadden gemaakt. Maandblad Avenue heeft het project en dit laatste shirt breed uitgemeten.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten